Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Králově Dvoře to vyšlo. Písek má první výhru

středa, 30. srpna 2017, 20:38

Do Králova Dvora odjížděli fotbalisté Písku s nelichotivou bilancí, když z dosavadních třech mistrovských zápasů vytěžili jediný bod. Ve Středočeském kraji však v důležitém okamžiku zabrali a vybojovali první ligovou výhru sezony.

Úvodní útok si do statistik připsali domácí hráči, ale Písečtí se posléze prezentovali způsobem, který museli doposud snášet od svých soupeřů. Již ve 4. minutě se Jihočeši radovali z vedení, když Antonín Presl technickou střelou překonal gólmana Jiřího Krčka, který se nestačil vrátit na pozici po předchozím zákroku - 0:1.

Hra žlutomodrých, kteří tentokrát nastoupili v černých trenýrkách, nevykazovala známky předchozích nevydařených výkonů. Hosté tvořili hru a byli nebezpeční. Krček se musel strachovat znovu v 11. minutě, kdy likvidoval nadějnou střelu či při dalších setkáních Antonína Presla s balónem. Zejména jeho hlavička po rohovém kopu ve 28. minutě volala po navýšení náskoku.

O tři minuty později vyzýval ke gólu centrující Václav Milec Miroslava Slepičku, který však ve skluzu zakončil pouze do Krčka. Až poté o sobě začali dávat vědět také Cábelíci, ale žádné složité situace nemusela písecká obrana v zádech s Kamilem Hajduškem řešit.

Krátce po změně stran si hráči Písku připsali zajímavou šanci. Filip Řezáč přistrčil míč Tomáši Froňkovi, jenže jeho pokusu stálo v cestě břevno domácí brány. Skórovat mohli i fotbalisté v modrých dresech, ale velkých zmatků v pokutovém území Písku využít nedokázali - v tu dobu běžela 55. minuta.

Závěrečná půlhodina důležitého duelu byla hodně neurovnaná. Snažit se musel především Králův Dvůr, ale jeho hra, až na výjimky, příliš kreativity nevykazovala. K úspěchu domácím nepomohl ani střídající Štěpán Hlinka, který předchozí sezonu strávil právě na jihu Čech.

Písečtí i přes dostatek příležitostí skórovali pouze jednou. S udrženou nulou v obraně je to však mrzet nemuselo. Zlepšený projev se svěřenci trenéra Ondřeje Prášila pokusí potvrdit již v sobotním domácím střetnutí s Benátkami nad Jizerou.


FK Králův Dvůr - FC Písek 0:1 (0:1)

Branka: 4. Presl. Rozhodčí: J. Váňa - M. Cichra, M. Leška. ŽK: 3:3 (Matas, Balšánek, Procházka - Presl, Rendla, M. Held). Diváků: 280.

Králův Dvůr: Krček - Bouček, Růžička, Soldát, Břížďala (46. Ježdík), Eliáš (71. Bohánek), Matas, Balšánek, Kraus, Procházka, Šlapák (57. Hlinka).

Písek: Hajdušek - Benetka, Rendla, Avdić, Hanzlík - Froněk, Milec, J. Held, Presl (62. Hrachovec) - Slepička (83. Kočí), Řezáč (75. M. Held).

 
 
Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle