Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Solomon Armah nasměroval Jankov za výhrou s Klatovy

 
úterý, 29. srpna 2017, 14:30

Bláznivá neděle s tříbodovým závěrem. Tak by se dal charakterizovat sedmadvacátý srpen v podání jankovských fotbalistů. Ti do utkání s Klatovy vstupovali s nelichotivou bilancí ze vzájemných soubojů. V osmi předchozích duelech jednou vyhráli, jednou remízovali a hned šestkrát byli poraženi. V paměti máme ještě dva loňské výprasky. Nicméně tentokrát zůstaly body v Precis aréně.

Nescházelo mnoho a duel 3. kola Divize A se málem neuskutečnil. Před utkáním se přes Jankov prohnal silný liják a rozhodčí uvažovali o odložení zápasu. Nakonec se hrálo, tedy spíše bojovalo, a radost z toho měli po výsledku 2:0 po skončení zápasu Jihočeši!

Byli to právě Jankovští, kteří se lépe sžili s podmáčeným terénem, a v 6. minutě nebyli daleko od úvodního gólu. Ghanský útočník Solomon Armah, jenž poprvé nastoupil v základní sestavě, se krásně uvolnil a následnou tvrdou střelou orazítkoval tyč klatovské branky. Domácí byli lehce aktivnější, ale šanci měli i Západočeši. V 11.minutě dostal dlouhý balón Lukáš Bezděk, pokusil se přelobovat Aleše Pavelce v domácí brance, ale ten se zaskočit nenechal.

Vodní válka mnoho šancí logicky nepřinášela, střela Szedmáka z 32.minuty branku Jankova hodně minula. Domácí výběr byl blizoučko úspěchu v 37.minutě, kdy si na Kollárův centr naskočil Jakub Zajíc, avšak jeho pěknou hlavičku skvělým zákrokem vyrazil Jaroslav Rojík.

Co se nepovedlo v poločase prvním, to vyšlo domácímu celku na začátku toho druhého. V 49.minutě vyslal pas ze své poloviny hřiště Marek Kroneisl, Solomon Armah využil menší chybičky stopera Mészárose a klasickým bodlem kolem Rojíka poslal balón do sítě - 1:0. První gól dvacetiletého ghaňana v dresu SK Jankov byl na světě, proto není divu, že radost v Precis aréně z toho byla nesmírná!

Náladu Jihočechů mohl schladit v 63.minutě Milan Mészáros, který se po rohu dostal k nebezpečné hlavičce, po níž se míč lehce otřel o tyč Pavelcovy branky. Hosté neuspěli, a tak si slovo vzali opět hráči v bílozeleném. Martin Kollár si v pokutovém území pohrál s Michalem Lukešem, který jankovského technického středopolaře poslal k zemi. Nařízený pokutový kop poslal nechytatelně do branky Jakub Zajíc a Jankov vedl 2:0.

Klatovy nic nevzdaly a do konce duelu se snažily alespoň o zdramatizování výsledku. V 78.minutě střílel hezky z voleje Andrii Stetsenko, nýbrž nějaké tři metry nad domácí branku.

Závěr zápasu byl zbytečně vyhecovaný a vyhrocený. Na hřišti došlo k nejedné strkanici a slovních názorů, které jinak slušně hrané utkání mírně pokazilo. Ale ani to, ani Lukešův přímý kop letící vysoko nad v 89.minutě se skóre už nepohnul, a tak Jankov zdolal Klatovy 2:0.


SK Jankov - SK Klatovy 2:0 (0:0)

Branky: 49. Armah, 69. Zajíc z pen. Rozhodčí: Lafek - Krejsa, Kouba. Delegát: Kabyl. ŽK: 2:2 (Armah, Pavelec - Lukeš, Janda). Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:1. Diváci: 168.

SK Jankov: Pavelec - Jirkovský (89. Rytíř), Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kroneisl, Kollár, Beránek (85. Fajtl) - Armah (72. Šebelka), Sedlic (80. Mužík).

SK Klatovy: Rojík - Cibulka (69. Krásný), Mészáros, Janda, Vojtko - Diviš (82. Sojka), Kotrba, Lukeš, Tříska, Szedmák - Bezděk (78. Stetsenko).

Nejlepší hráči: Popelka, Bürger, Armah - Janda, Diviš

Napsal(a) SK Jankov