Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Televizní premiéra přinesla tři body

 
pondělí, 28. srpna 2017, 23:38

V pondělní dohrávce 6. kola Fortuna národní ligy se u Jordánu konala velká fotbalová sláva. Druholigový FC MAS Táborsko v premiéře před televizními kamerami na domácím stadionu jednoznačně přehrál MFK Frýdek-Místek 3:0. A to si mohl připsat daleko výraznější vítězství. Táborsko poprvé v sezoně vyhrálo a v tabulce se posunulo na 12. místo.

Možná i díky tomu, že brzy skórovalo – v 9. minutě po rohovém kopu přiťukl Štohanzl míč kapitánovi Navrátilovi, který se ukázal jako nekompromisní střelec – 1:0. Táborsko získalo klid na hru, kterou roztočilo do ofenzivních otáček. A kdyby zpřesnilo koncovku, mohlo už do poločasu vést mnohem výrazněji. Obrovské šance Nešického nebo Musiola zůstaly v prvním poločasu nevyužity.

Druhý zásah přišel až zkraje druhé půle. Štohanzl dlouhým pasem přes celé vápno našel Nešického, jehož projektilová placírka se ve 49. minutě zblízka nemýlila – 0:2. Stejný hráč předvedl v 63. minutě brazilský slalom směrem do vápna, ale zakončení bohužel skončilo vedle tyče. Sladší ovoce přinesla Táborsku 74. minuta: Souček dal přihrávku do vápna Štohanzlovi, ten si zkušeně přikryl míč a byl povalen – penalta. Tu s jistotou proměnil Musiol a stanovil skóre na konečných 3:0. Přes tisíc diváků skandovaným potleskem odměnilo domácí tým za výsledek i za skvělou hru.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Jsem rád, že se nám povedlo navázat na předchozí dobré výkony a k tomu ještě bodovat. Je to fantastické, potřebovali jsme už vyhrát. Naše mužstvo má tvář, hraje útočně, tlačí se do koncovky a konečně to vyjádřilo gólově i bodově. Šlo nám o to, abychom se posunuli blíže do středu tabulky. Občas byla v naší defenzivě okénka, ale zaplaťpánbůh je soupeř nepotrestal."


FC MAS Táborsko – MFK Frýdek-Místek 3:0 (1:0)

Branky: 9. Navrátil, 49. Nešický, 75. Musiol (pen.). Rozhodčí: Jílek – Mokrusch, Petřík. ŽK: Navrátil – Biolek. Diváci: 1092.

Sestava FCT: Toma – Souček, Navrátil, Klusák, Prošek – Kučera – Štohanzl, Nešický (90. M. Novák), Kopřiva (66. Veselý), Mrsić (76. Blecha) – Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle