Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová z Benátek body nepřivezla. Ve středu jede do Domažlic

 
pondělí, 28. srpna 2017, 22:30

Druhý zápas na půdě soupeře odehráli fotbalisté Čížové na půdě Benátek nad Jizerou. Domácí remíza s Vyšehradem z minulého kola vynesla Jihočechům první bod, proto odjížděli s odhodláním svoje konto navýšit.

Začátek střetnutí byl oboustranně opatrný. Nikdo nikam nechvátal a čekal na chybu toho druhého. Tu nikdo nechtěl udělat, takže k vidění nebyl bůhvíjak zajímavý fotbal. Ke škodě Jihočechů se skóre přece jenom měnilo, a to v jejich neprospěch. Ve 20. minutě zahrávali domácí Waltrem rohový kop. Balon propadl klubkem hráčů a odrážel se od jednoho hráče ke druhému. Nikdo nebyl schopen dopravit ho do bezpečí a Viktor Šimeček propálil Satrapu  – 1:0.

Po vedoucí brance se domácí zatáhli a začali svůj hubený náskok hájit zpevněným blokem před svým pokutovým územím. Hosté se sice snažili vyztuženou obranou proniknout, leč marná snaha. Ač do pevnosti bušili, seč mohli, ta zůstala pro dobyvatele uzavřena.

Po přestávce hosté ještě zvýšili aktivitu a hnali se za vyrovnáním. To přišlo v 52. minutě, kdy se do pokutového území vřítil Michal Held a domácím bekům nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu. Jenže to přehnali a kopala se penalta. Tu proměnil Petr Janda a zaznamenal první gól Čížové v ČFL – 1:1.

Jihočeši vycítili možnost rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Byli daleko aktivnější a chtěli svůj tlak přetavit ve vedoucí gól. Ovšem veškerá jejich snaha vycházela nazmar. Naopak se ke slovu znovu dostali domácí. Zmocnili se balonu ve středu hřiště, rozehráli do strany a centr Waltra proměnil hlavičkou ve druhý úspěch Benátek neobsazený Jakub Synek – 2:1. Příležitosti měla i Čížová, Kočího střela skončila jen těsně vedle, po rohu minul hlavičkující Tomášek. Skóre se nezměnilo ani po velkém závaru před Michňovou brankou.

Radim Kokeš, trenér Čížové: „Určitě bylo v našich silách získat aspoň bod, ale bohužel jsme vyšli naprázdno. A snadné to nebude ani ve středu, kdy jedeme do Domažlic. Ty jsou třetí a zvlášť v domácím prostředí jsou velice nebezpeční. Musíme se dát dohromady, začíná trénovat i Jirouš. Tak uvidíme.“

Ve středeční předehrávce 16. kola vyrazí Čížová do Domažlic, v sobotu hostí ve Strakonicích na Sídlišti (možná je i změna hřiště) Dobrovici.


SK Benátky nad Jizerou – Sokol Čížová 2:1 (1:0)

Góly: 20. Šimeček, 60. Synek – 52. Janda (pen.). Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Pekař. ŽK: 1:2 (Synek – Tomášek, Chytrý). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Tomášek, Novák, Rozhoň, M. Held – Zahrádka (69. Vávra), Kočí (80. Grobár), Dvořák, Janda, Nečas – Chytrý. Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle