Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Křemelce úřadovali přihrávající Tomáš Kostka a zakončující Jan Zušťák

 
středa, 23. srpna 2017, 11:00

V prvním utkání ve vyšší soutěži přivítali hráči Junioru osmý celek z minulé sezony Lokomotivu ČB. Na úvodní duel se přišlo podívat úctyhodných 230 fanoušků. Strakoničtí se jim odměnili prvním vítězstvím. Domácí trenér Cimrhanzl zařadil do základní sestavy dvě nové tváře, Romana Kočího (Katovice) a Jana Zušťáka (Písek). Oba se představili jako opravdové posily a Zušťák navíc v roli fotbalového zabijáka.

Úvod utkání byl ve znamení oťukávání a očekávání jak se bude utkání vyvíjet. První gólovou akci vymyslel v 5. minutě T. Kostka, když místo střely z velkého vápna nezištně přihrál Zušťákovi a ten střelou od tyče dal na 1:0. V 10. minutě si svou roli zopakovali a to po trestném kopu T. Kostky z levé strany hlavou překonal Zušťák hostujícího Rodena podruhé - 2:0.

Hosté získali mírnou převahu, ale Reisera vůbec neohrozili, což dokazuje poločasové číslo střel na branku, které se rovnalo nule. Ve 20. minutě měli Budějovičtí výhodu trestného kopu v blízkosti branky, ale míč skončil na hlavě Kratochvíla, který stál ve zdi. To domácí zahrozili ještě ve 32. minutě po centru T. Kostky, ale Kočí z voleje přestřelil.

Druhý poločas začal náporem hostí, ale opět žádná efektivita. V 56. minutě Kostka z trestného kopu ze strany našel na středu nabíhajícího Dohonyiho, který první střelou trefil obránce a druhý pokus těsně minul cíl. O dvě minuty později to byl opět Dohonyi, když po centru V. Šrámka se opřel do balonu, ale gól mu nebyl souzen. Trefil břevno, od břevna se míč odrazil na čáru a ven. To v 83. minutě se mohli domácí radovat potřetí a hádejte, kdo to zařídil? T. Kostka rozehrával rohový kop a hlava Zušťáka byla neomylná – 3:0.

Hosté za druhý poločas vystřelili na Reisera dvakrát a to jednou z uctivé vzdálenosti a podruhé z darovaného trestného kopu Nebor upravil konečný výsledek na 3:1.

FK Junior Strakonice - Lokomotiva Č. Budějovice 3:1 (2:0)

Góly: 5., 10. a 83. Zušťák - 89. Nebor. ŽK: 1:3. Rohy: 8:3. Střely na branku: 5:2. Diváků: 230.

Strakonice: Reiser – Kočí, M. Šrámek, Gondek, Kalianko  – Dohonyi (84. Beran), Kratochvíl (63. Cibulka), T. Kostka, Maršala (76. Máška) – V. Šrámek (83. M. Kostka), Zušťák (85. Tůma).

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle