Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zkušenost Milevska přelstila táborské mladíky

 
úterý, 22. srpna 2017, 14:23

První utkání na novém domovském stadionu – ústeckém Soukeníku – sehrála v neděli dopoledne rezerva FC MAS Táborsko v krajském přeboru. Po „namlsání se“ vysokým vítězstvím v minulém kole dostala základní sestava táborských benjamínků s věkovým průměrem 19 let lekci ze zkušenosti a potrestání hrubých chyb.

Mladický elán tentokráte na milevské harcovníky (pět hráčů přes 30 let v čele s matadorem Koutníkem) nestačil. Ba co nestačil, mladický elán Táborsku na hřišti chyběl. A tak šlo do vedení Milevsko, když Bardovi stačilo hlavou přizvednout trestný kop a míč skončil v síti – 0:1. Krátce potom na druhé straně také po trestném kopu nedostačil míč za čáru Dvořák, ale po další akci Mácha „opakovačkou“ vyrovnal – 1:1. Čekalo se, že rezerva FCT přepne na vyšší rychlostní stupeň, ale nestalo se. Naopak domácí kupili chyby v rozehrávce.

Defenziva Táborska měla k pevnosti daleko a hosté toho dvakrát využili. Ve 42. minutě zásadně chyboval levý okraj obrany, hráč Milevska předložil míč Málkovi před poloprázdnou bránu a bylo to 1:2. Výhru pečetil těsně před přestávkou mazák Koutník, který u brankové čáry fyzicky přetlačil obránce a z bezprostřední blízkosti propálil Zadražila potřetí.

Diváci, kterých dorazily asi dvě stovky, po změně stran mnoho pěkného fotbalu neviděli. Domácí trenér se snažil přeskupením sestavy hru oživit, ale pokropení živou vodou nepřišlo. Ani Milevsko se už nikam nehrnulo, jen občas vyprášilo rukavice gólmana L. Nováka, který musel vystřídat zraněného Zadražila (tříslo). „Mateřská školka“ Táborska nebodovala a musí si zvyknout, že krajský přebor hrají dospělí muži, kteří používají tělo jako účinnou zbraň.

Hodnocení trenéra FCT B Martina Štici: „Dneska jsme předvedli utrápený fotbal a náš výkon je pro mě zklamáním. Asi jsme po prvním úspěšném zápase podlehli sebeuspokojení. Například Marek Novák chtěl zopakovat svůj výkon proti Sokolu, ale byl přemotivovaný a zápas mu nevyšel. Na konci prvního poločasu jsme vyrobili dvě hrubé chyby, po nichž jsme dostali dva rychlé góly. Milevsku, které nebylo lepší, jsme ty góly darovali. Soupeř rázem vedl o dva góly a naše mladé mužstvo zatím nemá mentálně na to, aby takový nepříznivý stav dokázalo otočit. Sestava během utkání rotovala, hledali jsme optimální rozestavení. Měl jsem k dispozici čtyři obránce a šest záložníků, neměl jsem žádného typického útočníka, a tak jsem vepředu zkoušel Máchu, který to kdysi hrával, pak tam šel Dvořák. Neměli jsme střelce, přičemž Nováka si Milevští pohlídali. Projevilo se, že někteří hráči měli v nohách sobotní celý zápas za dorost. Ono to vypadá, že nejsou unaveni, ale výkon postrádá šťávu, nemají kyslík. Nad nominacemi se budeme muset zamyslet. Svým způsobem je dobře, že jsme prohráli. Mužstvu to pomůže, získá respekt k soutěži, v níž vítězství nepřijdou sama.“

FC MAS Táborsko B – ZVVZ Milevsko 1:3 (1:3)

Góly: 24. Mácha – 20. Barda, 42. Málek, 44. Koutník. Rozhodčí: Klátil – Krčín, Tůma. ŽK: 1:3 (Mácha - Málek, Koutník, Barda). Diváků: 200.

Táborsko B: Zadražil (57. L. Novák) – Peterka, Rytíř (76. Kubín), Vysušil, Drs – Dvořák – Štefl (65. Slavík), M. Novák, Škarda, Vozihnoj (55. Miklík) – Mácha. Trenér Martin Štica.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Barda (87. Alexa), Petr, Koutník (80. Marvan), Komárek, Málek (89. Paták) – Sedlák (62. Petr Dvořák). Trenér Miroslav Strnad.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Daniel Pekař