Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelecká nemohoucnost stála Roudné body

 
sobota, 19. srpna 2017, 23:45

Roudné se na domácí půdě prezentovalo v prvním dějství dobrým výkonem, který ale nedokázalo přetavit v tolik potřebný bodový zisk. Gólovou pojistku nepřidalo a za neproměněné šance zaplatilo porážkou s Dobříší.

Malšané si uvědomovali důležitost zápasu, povinnost jim po porážce v Hořovicích velela získat tři body. I bez distancovaného Tušera, zraněných Markytána, D. Lercha, Konečného a pracovně vytíženého Turka zahájili aktivně a v 10. minutě mohli jít do vedení, diváci už zvedali ruce nad hlavu, ale Píša po přihrávce O. Otepky netrefil prázdnou branku. Ve 23. minutě už se Roudenští dočkali. Po trestném kopu následovala před dobříšskou brankou trma vrma, 19letý Roman Maršík zblízka zavěsil a radoval se ze své premiérové trefy po příchodu z Příbrami.  

Hosté bez zraněného exligisty Dort vyrovnali zčista jasna o dvě minuty později. Jan Šrain využil otevřeného středu hřiště, domácí stopeři ustupovali a Šrainova nepovedená střela (ve fotbalové terminologii se jí říká buchta) zaplachtila do sítě. Středočechů bylo najednou plné hřiště. Především Junek dělal roudenské obraně velké starosti.

Nedáš - dostaneš

Do druhého poločasu znovu vstoupila lépe Malše a vytvořila si několik slibných příležitostí. Velkou šanci měl Růžička a po něm opět Píša, ale nastřelili jen dobře chytající brankáře Šedivého.

Rozhodující moment utkání přišel pět minut po přestávce. Na střílený centr ze strany si naběhl před domácí branku stoper Dobříše Robert Talůžek, zboural roudenské zadáky a s jeho přispěním skončil míč v brance Hřebejka.

Domácí obratem přeskupili řady, stáhli hru na tři obránce, ale nabuzení hosté dlouhými nákopy útočili nejčastěji Maryškou do odkryté obrany. Roudné se k odpovědi nedostalo a po smolné porážce zůstává stále bez bodů.


Malše Roudné – MFK Dobříš 1:2 (1:1)

Góly: 23. Maršík – 25. J. Šrain, 50. Talůžek. Rozhodčí: Novotný – Kouba, Benedikt. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (M. Otepka, Svoboda – Talůžek). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík, Svoboda (70. Kubeš) – Bartoš, Vávra, O. Otepka, Kořínek (83. Tibitanzl), Růžička (80. Samek) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Libor Matoušek