Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice udeřily v Hradci ze vzduchu a postaraly se o překvapení víkendu

 
pondělí, 14. srpna 2017, 23:46

V sobotu dopoledne na sebe narazily u Vajgaru loni šestý J. Hradec, který získal čtyři posily, a Dražice, staronováček soutěže, jemuž chyběli Veselý a Vlašín, hráči základní jedenáctky.

Úvod utkání se vyznačoval opatrnou hrou z obou stran, jakoby hráči čekali, co předvede soupeř. První pološanci měl na kopačce hostující D. Štecher, který dostal ideální přihrávku od Kromky a šel z pravé strany proti soupeřově brance. Zpomalil a nedostal se ani k zakončení, protože jeden z obránců mu postup zablokoval.

Ve 14.min. mohl poslat domácí do vedení Mareš, ale jeho tvrdou střelu ze středu velkého vápna Baka reflexivně vyboxoval, dorážka Blažka šla těsně mimo. Ve 23.min. měl svou první gólovku na kopačce Toman (jedna z posil, přišel z Dačic), když po pravém křídle utekl Hořejšímu rychlík Votava. Jeho centr Horka minul a míč propadl ke zcela volnému Tomanovi. Ten však z místa pro zahrávání penalty vysoko přestřelil.

Domácí si na oslavu prvního gólu museli počkat až do 27.min. Blažek dostal krásnou přihrávku přes půl hřiště na levé křídlo, narážečkou se spoluhráčem se zbavil Hořejšího na pravém beku a nacentroval před branku. Tam nechali obránci Dražic až moc prostoru Kučerovi, pro kterého nebyl problém hlavičkou prostřelit Baku v bráně – 1:0.

Do konce prvního dějství se hrálo za stálého tlaku domácích, ale bez vážnějších příležitostí. Gólové parametry měla snad jen střela Šmída ve 33.min., ale díky kopu vnějším nártem se vytočila těsně vedle pravé šibenice Bakovy svatyně.

Marian Horka (uprostřed) se vrátil na skok do Hradce coby hrající trenér Dražic. U Vajgaru si zahrál divizi a slavil vítězství v krajském přeboru.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil první. Tedy za mírného tlaku domácích, ale pouze mezi vápny. Až v 61.min. měl další gólovku Toman, který dostal pěknou přihrávku na střed velkého vápna od Kučery a postupoval sám proti brankáři. Baka však rychlým vyběhnutím a pádem pod nohy jeho tutovku zneškodnil.

V 66. min. se hostujícím hráčům podařila ukázková brejková akce. Novotný utekl po pravé straně obránci a předložil centr před domácí branku. Tam svedl vítězný souboj Kromka a hlavičkou na zadní tyč překonal domácího gólmana Hejníčka (další z posil, přišel z Jankova) – 1:1.

Domácí hráči ještě zvýšili své úsilí a gól visel na vlásku, ale opět to byl Toman, který ani napotřetí nedokázal Baku překonat. Tentokrát se k němu dostal balon po závaru v dražickém vápně, ale jeho střelu bravurně zlikvidoval Baka na brankové čáře. Podle rčení nedáš - dostaneš se vyvíjel zápas v následujících chvílích. Po faulu domácích rozehrával přímý kop Valášek a jako už mnohokrát, našel ve vápně přesně Horku, který přesnou hlavičkou poslal dražické borce do vedení -  1:2.

Pro favorizované domácí to byla taková sprcha, že se až do konce zápasu na nic nezmohli, a když si v samém závěru poradil brankář Baka s dělovkou Koutného, kterou vyboxoval ze šibenice, odešli ze hřiště bez bodového zisku.

„Bylo to utkání, ve kterém nezvítězil fotbalově lepší tým, ale určitě tým, který předčil soupeře v bojovnosti a nasazení a hlavně měl za zády brankáře, který svým výkonem jasně vynikal a obávanému střelci Tomanovi se bude o jeho zákrocích ještě dlouho zdát!“ poznamenal k zápasu vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto TJ Dražice