Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští mladíci nastříleli Sokolům šest gólů

 
pondělí, 14. srpna 2017, 18:27

Mužská rezerva FC MAS Táborsko má za sebou vydařenou premiéru v krajském přeboru. V nedělním derby na hřišti Sokola Sezimova Ústí si táborští fotbaloví mladíci otevřeli střelnici. Soupeři nasázeli šest gólů.

Diváci, kterých dorazilo několik stovek, viděli celkem osm gólů. Zápas skončil výhrou hostů 6:2, když čtyři branky nasázel kapitán Marek Novák. Táborsko postavilo proti Sokolu velmi mladé mužstvo s věkovým průměrem 18,4 roku, když v základní sestavě figurovali tři sedmnáctiletí „benjamínci“ do hry v průběhu zápasu zasáhl i hráč ročníku 2001.

Ohlasy po derby

Ladislav Šebek, místopředseda Sokola S. Ústí: „Utkání vyhrál soupeř zcela zaslouženě. Nestačili jsme v pohybu, rychlosti a co je nejhorší, ani v důrazu. Jak už jsem říkal, musíme přežít úvodní kola bez několika našich hráčů, kteří jsou na dovolené. Pořád máme ale hráče, kteří by to měli táhnout v kritických momentech, ale ti dneska absolutně vyhořeli! Především Šmíd s Hoffmannem musí být u většiny našich útočných akcí, ale dneska tam nebyli. Další věc je, že jsme po fyzické stránce v 50. minutě umřeli. Teď je se z toho třeba poučit, zvednout hlavy a připravit se na další těžký zápas v Protivíně.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „Už před zápasem jsem říkal, že hráči se na zápas těší. Byli sice chvilku nervózní, ale rychle to z nich spadlo. Do zápasu nastoupili s elánem a odhodláním. Prezentovali jsme se dobrým, rychlým fotbalem v pohybu, hráči se prolínali, přenášeli hru. Byla radost na nás pohledět. Kromě šesti vstřelených branek jsme další šance neproměnili, dvakrát jsme orazítkovali břevno. Vstup do soutěže se nám podařil výborně, a to jsme měli v sestavě i hráče ročníku 2000. Ukazuje se dobrá práce s mládeží v Táborsku. Pokud to bude takhle pokračovat, mohlo by to fungovat. I domácí fanoušci ocenili náš výkon, ve kterém bylo pár hluchých míst, ale osmdesát minut jsme ve hře dominovali. Marek Novák dal čtyři góly, což mu přeju a věřím, že mu to pomůže. Nastoupili jsme v rozestavení 4-4-2, ale od 20. minuty se Škarda stáhl do zálohy a Říha šel na podhrot. Pak už jsme hráli v rozestavení 4-4-1-1.“

Sokol Sezimovo Ústí – FC MAS Táborsko B 2:6 (1:2)

Góly: 35. a 65. Irsa – 24., 44., 62. (p.) a 64. M. Novák, 69. Bouchal, 89. Barteska (vlastní). Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Žemlička. ŽK: 1:0 (Sazma). Diváci: 320.

S. Ústí: Plachý – Pěknice (6. Mrúz), Sazma, Podroužek, Bartáček – Hladík (58. Žilinčík), Barteska, Šmíd, Hoffmann, Novotný (62. Nikl) – Irsa.  Trenér Stanislav Mansfeld.

Táborsko B: L. Novák – Bouchal, Kmeťo, Vysušil, Drs – Vozihnoj, Říha (67. Dvořák), M. Novák, Laszák (46. Mikuláštík) – Škarda, Radosta (62. Varačka). Trenér Martin Štica.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT, redakce | Foto Jan Škrle