Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj Č. Krumlov: S novou brankářskou dvojicí zopakovat jarní výkony

 
sobota, 12. srpna 2017, 12:46

S vírou v daleko lepší výsledky a s nabranými zkušenostmi jdou do startu soutěže hráči zelenobílého Slavoje. Loňskou kritickou sezonu ustál, v jarních odvetách divize naznačil, že dokáže sehrát vyrovnané partie se všemi soupeři.

V přípravných zápasech si slavojáci vedli se střídavými úspěchy. Začali výhrou s Vimperkem 5:1, nad juniorkou Dynama ČB 4:2, vyhráli v Třeboni 3:0, prohráli s Hlubokou 1:4, výsledkem 10:2 rozdrtili Větřní a v generálce prohráli s Olešníkem 1:2. „Až mistrovská sezona ukáže, jestli příprava byla dobrá nebo ne,“ řekl trenér Václav Domin. „S přípravou jsme celkem spokojeni a věřím, že naši noví hráči do týmu zapadnou,“ dodal.

Z krumlovského kádru nikdo neodešel, zvýšit zdravou konkurenci má pět posil. Do klubu se po odmlce vrací odchovanci Jan Sláma, který hrál okresní přebor, a Jakub Zatloukal. Kouč Domin si bude moct vybírat z trojice brankářů. K domácímu mladíkovi Votýpkovi přibyli Filip Hňup z béčka Táborska a Matěj Kříž, který chytal v Rakousku a jeho mateřským klubem je Hluboká.

„Po zranění Trnky, který nám bude kvůli přetrženým vazům chybět celý podzim, jsme se zaměřili na hledání náhrady za naši brankářskou jedničku a hlavně doplnění a zkvalitnění kádru,“ uvedl se spokojeností k letním příchodům. Čerstvě se upekl příchod píseckého Tomáše Musila, jehož původně zkoušel Olešník, ale nadějný hráč dal přednost vyšší soutěži. V sestavě může nastupovat jak v záloze, tak útoku.  

A co si přeje před startem nové sezony trenér Václav Domin? „Doufáme, že ta předchozí sezóna je zažehnána, ale míč je kulatý, takže uvidíme,“ poznamenal před prvním duelem v Dobříši, kde až na zraněného Babku bude mít k dispozici kompletní kádr.

PŘÍCHODY - ODCHODY

Přišli: Filip Hňup (FC MAS Táborsko), Matěj Kříž (TJ Hluboká, naposledy Rakousko), Jakub Zatloukal (FC Velešín), Jan Sláma (SK Zlatá Koruna), Tomáš Musil (FC Písek). Odešli: nikdo

KÁDR

Brankáři: Filip Hňup, Matěj Kříž, Martin Votýpka

Obránci: Martin Dudák, Jakub Kabele, Jakub Zatloukal, Lukáš Mravec, Martin Svoboda, Matěj Švec, Dominik Peroutka

Záložníci: Václav Novák, Dominik Tůma, Jakub Wagner, František Persán, Jan Sláma, Jan Sekyra, Michal Strapek, Lukáš Hofmann

Útočníci: Michal Klivanda, Václav Beránek, Matyáš Babka, Tomáš Musil, Matouš Neckář

REALIZAČNÍ TÝM

Trenéři: Václav Domin, Jiří Černý. Vedoucí mužstva: Jiří Werner. Masér: Karel Bednařík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle