Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SK Jankov: I přes odchody navázat na povedené jaro

 
sobota, 12. srpna 2017, 15:26

Jankov roli nováčka zvládl. Zachránil se sice v hodině dvanácté, ale jarními výkony a výhrami nad druhým Motorletem a třetími K. Vary ukázal, že se s ním musí počítat. Vrásky na čele trenéra Ivo Čecha přibyly i po skončení sezony, kdy odešla šestice hráčů.

K jakým změnám u vás v kabině došlo? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Změny jsou, dá se říci, radikální, protože takový odliv hráčů tu ještě nebyl a ani jsme to nečekali, tudíž popravdě ani nebyli na podobnou situaci připraveni. Pokud zmizí šest hráčů z kádru, musí to být pochopitelně vidět. Momentálně jsou novými hráči pouze kluci z Ghany Solomon a David a ty vlastně ani neznám, to bude chtít čas. Připravují se s námi Roman Pořádek, který tu krátce byl již loni, mladík Dan Kočer z SKP (chtěl by u nás působit), odkud přišel brankář Jan Komárek. Pokud jde o jmenované, myslím, že si všichni uvědomují, že mají na čem pracovat.

Jak jste spokojený s letní přípravou a co vám ukázaly výsledky přátelských zápasů?
Spokojen nejsem, díky odchodům utrpěl tréninkový proces, jak kvalitou, tak i co do kvantity to nebylo ono. To co jsem mohl zpravidla chválit v minulosti, nyní pokulhává a některé věci prostě v méně lidech dělat nejdou. Pereme se s tím, kluci se snaží, ale také víme, že jen snaha v divizi nestačí, navíc od posledního kola máme mimo hru i Fajtla (př. křížový vaz) a Sedlice (nyní začal s tréninkem). V přátelských utkáních pomáhal i nestor Petr Holba, protože nás bylo kolem dvanácti a v tomto směru nejsem nadšen z hráčů, kteří v přípravě odjíždějí na dovolenou, nevím, kde to chtějí dohnat, na hřišti jsou pak v soutěži oni. Vzhledem k pracovním a dalším povinnostem je těch absencí potom mnoho. O výsledky v přípravě sice úplně nejde, ale úspěch vždy potěší a zvedne náladu. My jednoznačně prohráli s kvalitním Pískem, porazili Hlubokou, nestačili na Dynamo U19 a remizovali s Rudolfovem. Byly tam věci pozitivní a naopak i věci, které nebyly dobré, a o těch se taky budu s hráči bavit.

Jaké máte konkrétní cíle do nové divizní sezony?
Přáním by bylo ještě rozšířit a zkvalitnit současný kádr, ale je to více než složité. Dalším přáním by bylo dobře začít a pokud možno pravidelně bodovat, aby bodů po podzimní části bylo více než loni.

PŘÍCHODY - ODCHODY

Přišli: Jan Komárek (SKP ČB), David Mensah, Solomon Armah (oba Ghana). Odešli: Lukáš Hejníček (FK J. Hradec 1910), Martin Cimrhanzl a Marek Pancíř (oba Jiskra Třeboň), Tomáš Smékal (Mariner Bavorovice), Milan Boček (Slavia ČB), Lukáš Voráček (Rakousko).

KÁDR

Brankáři: Jan Komárek, Aleš Pavelec

Obránci: Václav Jirkovský, Pavel Beránek, František Lošek, Martin Popelka, Marek Kroneisl, Jakub Zajíc, Lukáš Fajtl

Záložníci: Vojtěch Bürger, Martin Kollár, David Maršán, Martin Rytíř, Sedlic Patrik, David Mensah

Útočníci:  Roman Mužík, Jan Šebelka, Matěj Maurer, Roman Pořádek, Solomon Armah

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér:  Ivo Čech. Asistent trenéra: Petr Maxa. Vedoucí mužstva: Jaroslav Návara. Trenér brankářů: Pavel Kučera. Kustod: Jan Šváb. Sportovní manažer: Pavel Beránek st.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto SK Jankov

Štítky Jankov, podzim, Ghana