Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC MAS Táborsko B: Druholigová rezerva touží hrát v popředí

 
středa, 9. srpna 2017, 17:31

Po dvouletém účinkování ve třetí lize táborské béčko sestoupilo a po sezoně se řešilo, v jaké soutěži bude působit. Celostátní divizi či ekonomicky méně náročný krajský přebor. Zvítězila druhá možnost a po pěti letech bude mít Táborsko svůj záložní tým znovu v krajském přeboru.

Na Táborsku byly v létě v kursu trenérské změny. Obsazení se měnilo jak u Dražic, Sokola S. Ústí, tak u táborské rezervy. Po Miroslavu Čížkovi převzal trenérskou taktovku Martin Štica, který dříve působil u mládeže Meteoru Tábor.

V kabině došlo přes léto k velkým změnám. Doslova nezůstal kámen na kameni. Odešli i dlouholetí hráči brankář Blažek a kapitán J. Chotovinský. „Polovina loňského kádru v ČFL odešla a tak se klub rozhodl doplnit mužstvo hráči z dorostu U19. Mladíci dostali možnost zahrát si dospělý fotbal a posunout se v hráčské kariéře dál,“ uvedl vedoucí mužstva Petr Kolář. V týmu zůstali pouze Novák, Škarda, Mácha a Kostka, který už má za sebou premiérovou trefu ve FNL za A-mužstvo. 

Během krátké letní přestávky táborští mladíci nezaháleli. V měření proti celkům z krajského přeboru obstáli nad očekávání a prokázali, že se je nevyplatí podceňovat. „Příprava se skládala z tréninkových jednotek doplněných o turnaj v Milevsku, který jsme vyhráli i s tak mladým mužstvem, dále pak z dvou přípravných zápasů, které jsme vyhráli v Třeboni a Dražicích shodně 4:2,“ řekl k přípravě Kolář.

Při své poslední účasti v krajském přeboru v sezoně 2011/12 skončilo Táborsko B (po sloučení s FK Tábor bylo neoficiálně C-družstvem) na čtvrté příčce. „Do nové sezony vstupujeme s přáním hrát v popředí KP a předvádět útočný a pohledný fotbal,“ jmenoval hlavní plány vedoucí mužstva Petr Kolář. Domácím stánkem bude hřiště na Soukeníku.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Lukáš Novák, Martin Bouchal, Matěj Volf, Michal Drs, Leoš Vozihnoj, Filip Vysušil, Jakub Laszák (vš. z dorostu).

Odešli: Martin Blažek (Želeč), Jan Chotovinský, Lukáš Turek, Filip Bakule, Vojtěch Bouška (vš. Rakousko), Jan Suchan (Soběslav).

SOUPISKA

Brankáři: Lukáš Novák

Obránci: Jakub Škarda, Martin Bouchal, Matěj Volf

Záložníci: Marek Novák, Michal Mácha, Michal Drs

Útočníci: Leoš Vozihnoj, Vojtěch Kostka, Filip Vysušil, Jakub Laszák

Mužstvo bude doplňováno o hráče A-týmu a U19.

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Martin Štica. Vedoucí mužstva: Petr Kolář. Masérka: Hana Hojdarová.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař