Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

TJ Nová Včelnice: Mezi krajskou elitou s vlastními odchovanci

 
středa, 9. srpna 2017, 15:22

Husarský kousek se podařil novovčelnickému týmu v předešlých dvou sezonách. Nejprve vyhrál I. B třídu a hned po roce slavil další postup, když suverénně zvítězil i v I. A třídě (sk. B). Do nejvyšší krajské soutěže se vrací po dlouhých sedmdesáti letech, kdy tehdy vystupoval pod názvem SK Nový Etynk. Pod současným jménem si v ní zahraje úplně poprvé. O letních novinkách jsme hovořili s předsedou klubu Lubošem Cyprou.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny?
Do nové sezóny nastupujeme beze změn. První polovinu KP si odehrají hráči, kteří si postup vybojovali. Do sezony tedy nastoupí pouze naši odchovanci! Co mě mrzí, že kvůli zranění ukončil svou dlouholetou úspěšnou kariéru David Bednář, vedle kterého si ti mladší měli stále co učit.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Co se týče výsledků, tak spokojený musím být, protože ze šesti zápasů jsme prohráli pouze ten pohárový proti diviznímu týmu Malše Roudné, navíc po velmi dobrém výkonu. Co se týče samotné hry, tak spokojenost je někde na 50 procentech. Ale kluci na sobě poctivě pracují, a tak věřím, že to bude jenom lepší. Tato soutěž bude o zodpovědnosti a u tak mladého týmu, kde věkový průměr je 22 let, to bude chvíli trvat, než si to uvědomí. (výsledky přípravy - Žirovnice 3:3, Roudné 0:1, Suchdol 5:1, Bad Leonfelden 6:6, Tučapy 6:1, Černovice 5:0)

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Cíl je jednoznačný, přeorientovat tým na "velký fotbal", aby utkání zvládal především po taktické stránce. A když se to bude dařit, chtěli bychom hrát klidný střed tabulky. Ale samotné udržení soutěže bude úspěchem. To jsou naše cíle.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: nikdo.

Odešli: David Bednář (ukončil kariéru).

SOUPISKA

Brankáři: Lukáš Holický

Obránci: Michal Vokuš, Jakub Průša, Petr Berounský, Lubomír Šlapanský, Ondřej Blažek

Záložníci: Marek Petráš, Tomáš Mareš, David Jaroš, Vojtěch Hornát, Miroslav Hornát, Dominik Tuček, Zdeněk Didek

Útočníci: Tomáš Nebeský, Stanislav Pacholík, Jakub Matějka

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Radek Vajda. Asistent trenéra: Libor Holec. Vedoucí mužstva: Luboš Cypra.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Nová Včelnice