Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava končí, výsledky generálek pod drobnohledem Jihočeského fotbalu

 
neděle, 6. srpna 2017, 19:55

AKTUALIZOVÁNO - Špatná generálka, dobrá premiéra? Přední jihočeské kluby se o víkendu vrhly na poslední herní prověrky. Konečné stavy všech zveřejněných zápasů jsme aktuálně doplňovali krátce po jejich skončení. Poslední generálku sehrají v příštím týdnu Roudné s Čimelicemi (úterý 8. 8. od 18 hod.).

Krumlovský Slavoj si na vlastní trávník pozval dalšího účastníka krajského přeboru. Po Hluboké se na něm představil Olešník, jenž také vsadil na precizní defenzivu a rychlé protiútoky. „V podstatě jsme celý zápas hráli do plných, měli jsme převahu, ale před šestnáctkou soupeře jsme si vedli bezúčelně. Když už jsme se prosadili, nastřelili jsme břevna. Každopádně jsme si vyzkoušeli pár věcí a viděli jsme v akci novou brankářskou dvojici Filip Hňup – Matěj Kříž, neboť jednička Trnka nám bude kvůli přetrženým vazům chybět celý podzim. Nechtěli jsme nic podcenit. V Dobříši budeme hrát úplně jinak, počítám, že bránit budeme my. Olešník ukázal, že má kvalitní mužstvo,“ pravil po sobotní generálce kouč Slavoje Václav Domin. I přes porážku kvitoval předvedenou hru, navíc mu scházeli Klivanda s Babkou.

Atraktivní a zajímavý duel se hrál u Vajgaru, kde na sebe narazily dva nejlepší týmy jarní části krajského přeboru. Domácí FK 1910 a šampion Soběslav. Spartakovci se po dvou porážkách s třetiligovými celky Štěchovic (2:4) a Písku (0:7) ukázali v dobrém světle. „I když výsledek vypadá jednoznačně, tak domácí rozhodně nebyli tak odevzdaní, jak by se zdálo. Ale po utkání jsme se shodli i s trenérem Hradce Markem Černochem, že jsme vyhráli zaslouženě. Byli jsme fotbalovější a Hradec dal gól až v poslední minutě. My jsme po přestávce přece jenom povolili, vlastně i kvůli horku, které trápilo všechny,“ řekl nám kormidelník Soběslavi Radek Hajič, jehož tým vstoupí do divize dvěma venkovními zápasy.

Hradec v létě posílili Lukáš Hejníček, Martin Toman, Martin Mareš a Jan Víteček. Tentokrát se směrem dopředu neprosadil a skřípalo v zadní řadě. „Zkoušeli jsme v prvním poločase složení obrany, proto to vysoké vedení soupeře. Ale samozřejmě musím říct, že Soběslav se představila jako výborný tým s výbornou ofenzivou. Zato my jsme byli směrem dopředu bezzubí. Ale že jsme dali aspoň jeden gól, že to nebylo s nulou? Vy mě snad donutíte jít znovu do kabiny a kluky nakonec pochválit. Teď nás čekají Dražice, to není žádný nováček krajského přeboru. Rozhodně to tak nebereme. Prostě si na chvilku odskočily a zase jsou právem zpátky,“ uznal kvalitu Dražic hradecký trenér Marek Černoch.

Osek si na generálku vybral sousedovickou Westru, tým z I. B třídy. Výsledek ale lodivoda Jaroslava Voříška moc nepotěšil. „Se soupeřem hrajícím o dvě třídy níž bych si představoval jiný výsledek. Chyběli nám Carda s Mrázem a kupili jsme v obraně laciné chyby, které Sousedovice potrestaly. Už v 16. vteřině jsme se Bendou ujali vedení, ale domácí během dvou minut stav otočili. Pak Říský vyrovnal a podruhé jsme dotahovali po standardce v závěru, kdy vyrovnával Brož,“ zhodnotil Voříšek.

Neplánované volno měl dačický Centropen. Ve Staré Hlíně se měl utkat s exkrajským Ševětínem. „Už v týdnu Ševětínští avizovali, že dávají těžko tým dohromady a že nepřijedou. Nakonec v pátek odpoledne definitivně účast odvolali. Nedá se nic dělat, to se stává a přihodilo se to i nám,“ bral s nadhledem odřeknutý zápas předseda Dačic Milan Točík.

Třeboň vytěžila z počáteční převahy proti budějovické Slavii jen jeden gól, po přestávce sešívaní vyrovnali hru a Holým i skóre. Jiskra pak využila chyby hostující obrany a podruhé šla do vedení, o které mohla přijít osm minut před koncem, avšak Slípka neproměnil penaltu. Želeč na domácím hřišti nedala šanci Voticím a už do přestávky si zajistila čtyřgólový náskok. Dva góly dala posila David Fiala z Meteoru Tábor, dříve působil v mistrovských Dražicích. Vzduchotechnici vyhráli s nováčkem Sokolem S. Ústí zásluhou zlepšené hry ve druhém dějství. O přípravách Katovice vs. Bernartice (zde) a Čimelice – Písek U19 (zde) podrobně informujeme v samostatných článcích. Protivín měl za generálku turnaj ve Vodňanech (zde), letní zápasový program už měl dopředu splněný tandem N. Včelnice a Táborsko B.

Dražice trápí marodka, generálku v Sedlčanech odvolaly

V neděli dopoledne se hrálo v Dražicích vyrovnané utkání s mírnou převahou ambiciózních hostů z Lomu, kteří šli do vedení brankou Janů, za pár minut hrající trenér Marian Horka nejprve nastřelil břevno a z další střely srovnal stav. Do půle skóroval za hosty ještě Bronec. Ve druhém dějství těžili hosté z toho, že se domácí hráči snažili srovnat stav a hodně útočili. Góly padaly z rychlých brejků jen do dražické sítě. „Stínem utkání je další zranění v našich řadách a proto už ani neodehrajeme plánované utkání v Sedlčanech a tento zápas lze tedy považovat za generálku na první kolo krajského přeboru, které sehrajeme v Jindřichově Hradci příští sobotu dopoledne,“ uvedl vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář.

Divizní Jankov prověřil v nedělním odpoledni Rudolfov, který se prosadil už po dvou minutách povedenou levačkou Kociny. Domácí kontrovali po čtvrt hodině, kdy byl v šestnáctce faulován Beránek a Zajíc z penalty vyrovnal. Hosté potvrzovali svou kvalitu, z obou stran se hrál pohledný fotbal. Penalta se v závěru poločasu kopala i na branku Jankova, Jirkovský zastavil nedovoleně Vajvara a špílmachr Pouzar se v těchto situacích nemýlí. Po přestávce si domácí vytvořili velký tlak, Rudolfov přijel bez náhradníků a došly mu síly. V 60. minutě vyrovnal po rohu Kollára pod břevno hlavičkující Popelka. „Měli jsme velkou převahu a další dvě tři šance skórovat, ale chyběla přesnost. V penaltách jsme ani jednou nezaváhali. Nastoupili i oba černoušci, jeden z nich už je zaregistrovaný a bude k dispozici v prvním utkání,“ prozradil asistent trenéra SK Jankov Petr Maxa.

Pod hlubockým zámkem se hrálo přípravné sousedské derby Hluboká – Bavorovice. Prim v něm hrála Ciprova družina. „Každopádně to byl zápas, který určitě splnil svůj účel. Sice jsme vyhráli dost vysoko, ale nutno ocenit i výkon Bavorovic. Díky všem zúčastněným se hrál kvalitní fotbal,“ shrnul vedoucí mužstva Hluboké a osobnost místního fotbalu František Šůna.  Mariner, který se po roce vrátil do A třídy, nebyl zdaleka kompletní. „Tvoříme tým za pochodu. Několik hráčů nám chybělo, ještě si užívají dovolené. Přesto jsme nepodali odevzdaný výkon. Kluci se nemusí za nic stydět, dělali, co mohli,“ poznamenal bavorovický činovník Karel Franěk.


VÝSLEDKY VÍKENDOVÝCH GENERÁLEK

Sokol Sezimovo Ústí – FC ZVVZ Milevsko 2:3 (1:0)

Góly: Sazma, Irsa - Barda, Petr, Brož. Hráno v pátek.

SK SIKO Čimelice – FC Písek U19 2:1 (1:0)

Góly: 19. a 90. Suchan – 71. Dan. Hráno v Semicích.

FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 1:2 (0:1)

Góly: Svoboda – Dudek, Tressl.

SK Otava Katovice – Sokol Bernartice 6:3 (4:0)

Góly: 11., 24. a 54. Repa, 28. a 57. Zoubek, 21. Kagui – 64. Sláma, 81. Kovář, 85. Rakovan.

FK Jindřichův Hradec 1910 – Spartak Soběslav 1:5 (0:3)

Góly: Toman - Šmídmajer, Janoušek, Podráský, T. Mazouch, Dvořák.

Jiskra Třeboň – SK Slavia ČB 2:1 (1:0)

Góly: Průcha, Bednář - Holý.

Sokol Želeč – SK Votice 4:0 (4:0)

Góly: Fiala 2, Stránský, vlastní.

FC Westra Sousedovice – TJ Osek 3:3 (2:1)

Góly za hosty: 1. Benda (16. vteřina!), 57. Říský, 79. Brož na 3:3.

Centropen Dačice – SK Ševětín nehráno, hosté odvolali účast


TJ Dražice – TJ Lom 1:4 (1:2)

Góly: Horka - Janů 2, Švedlenka, Bronec.

SK Jankov – SK Rudolfov 2:2 (1:2), penalty 5:3

Góly: 16. (pen.) Zajíc, 60. Popelka - 2. Kocina, 37. (pen.) Pouzar.

TJ Hluboká n. Vlt. – FC Mariner Bavorovice 5:0 (3:0)

Góly: Tauber 2, Nitrianský, T. Adam, Valenta.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle