Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trenér Roman Nádvorník: Premiéru na novém stadionu musíme zvládnout

 
čtvrtek, 3. srpna 2017, 21:55

Výjimečnost sobotního slavnostního utkání vnímá i trenér FCT Roman Nádvorník. „Poprvé se představíme domácím fanouškům na stadionu v Táboře. Ve vzduchu je cítit trochu nervozity, jak vše dopadne. Čeká nás totiž obrovský boj s Olympií, která v prvním kole doma porazila Pardubice. Soupeř k nám přijede v klidu a v pohodě, vítězství mu vlilo krev do žil,“ uvedl Roman Nádvorník.

V Olympii teď působí srbský útočník Krsta Dordević, který byl minulou sezonu v Táborsku. „Krsta umí dávat branky, bude se chtít vytáhnout,“ míní trenér Táborska. Ten však jedním dechem dodal, že jeho tým je na zápas dobře připraven a jediným cílem je premiéru „v novém“ zvládnout. „Naše mužstvo je plné očekávání. Přivezli jsme si bod z exligového Hradec Králové, jehož celek má velkou kvalitu. Tento bod musíme potvrdit hned v dalším zápase a dalších kolech,“ míní Roman Nádvorník.

Brankář Toma spoléhá na diváky

Služebně nejstarší hráč Táborska, brankář Michal Toma, potvrdil, že tým se na sobotní zápas moc těší. „Bude to něco jiného než na Soukeníku, kde nebylo ideální fotbalové prostředí, které známe třeba ze sevřeného stadionu v Opavě. Je totiž něco jiného, když se na fotbal díváte z dvaceti metrů, nebo z padesáti. Nejvíce se v kabině bavíme o tom, kolik přijde diváků. Trenér nám říká, že jich dorazí přes tisíc. Věříme, že vytvoří skvělou atmosféru a pomůžou nám získat tři body,“ uvedl Michal Toma, který má jedno přání. „Pokud přijde v sobotu hodně fanoušků, byl bych rád, kdyby přišli i příště, aby se dobré návštěvy opakovaly,“ sdělil brankář Táborska, který nemá příliš v oblibě, když proti němu nastoupí bývalý spoluhráč. „Krstu znám, alespoň se na něho mohu lépe připravit než na neznámého protihráče. Zápas s Olympií chceme určitě vyhrát, ale máme respekt k jejímu vítězství nad Pardubicemi. To jistě nebyla náhoda.“

Výzva pro fanoušky

Diváky by měl zápas na novém stadionu Kvapilova lákat. Měla by je přitáhnout zvědavost, i když stánek nebude zdaleka ještě zcela hotov. „Přáli bychom si velkou návštěvu, dobrou kulisu ve fotbalovějším prostředí, než bylo na Soukeníku. Snad nás fanoušci přijdou povzbudit v opravdu hojném počtu, osobně bych je rád všechny pozval,“ řekl hlavní trenér.

Celé Táborsko k duelu s Olympií vzhlíží a pečlivě se připravuje. Divákům budou k dispozici dvě pokladny, novinářům jeden akreditační vstup.

Vstupné pro důchodce činí 25,- Kč, plnocenné vstupné je 50 Kč. Nově budou 50 Kč platit i ženy. Stadion bude otevřen 60 minut před začátkem utkání.

Spojujeme generace

V plánu je slavnostní výkop, který společně provedou zástupci místních „legend“ a fotbaloví benjamínci, jejichž kariéra je v rukou o mnoho let starších trenérů. Vše vyjadřuje nové motto klubu: Spojujeme generace.

Fotbalový klub FC MAS Táborsko zdůrazňuje, že si váží pomoci, zkušeností a odhodlání starších činovníků - ať už z realizačních týmů nebo z okruhu trenérů. V souvislosti se zahájením provozu nového fotbalového stadionu v Táboře chce FC MAS Táborsko dát jasně najevo, jaká je jeho společenská úloha, čeho si váží a jakou cestou by klub chtěl dál kráčet.

Vzkazem klubu směrem k veřejnosti proto je: „Naše největší hodnota je naše mládež. Naše úloha/úkol je jít jim příkladem.“ Dlouhodobým přáním klubu je, aby na fotbal chodily celé rodiny, pro které se sledování zápasů stane tradiční zábavou.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle