Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbal ke lhenické pouti neodmyslitelně patří

 
úterý, 1. srpna 2017, 10:20

Osmnáctý ročník Memoriálu Vojtěcha Marka se konal za účasti týmů SK Lhenice (I. B sk. B – výrazně omlazeným a pod novým trenérem Václavem Marešem), Blaníku Strunkovice (I. B sk. B), Sokola Chvalšiny (I. B sk. A) a hracího systému „každý s každým“, při hracím čase zápasů 2 x 30 minut. Jeho vítězem se stal potřetí v řadě domácí lhenický SK.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS:

SK Lhenice – Blaník Strunkovice 1:1 (0:1), penalty 2:1

Branky: 34. Jaroslav Mrkvička - 12. Jiří Němeček. Na penalty po základním hracím čase 6:5.

Blaník Strunkovice – Sokol Chvalšiny 1:4 (1:0)

Branky: 8. Ivan Šímčík - 38. Petr Hynšt, 44. Lukáš Fučík, 46. Pavel Sikuta, 50. Michal Andrle.

SK Lhenice – Sokol Chvalšiny 1:0 (1:0)

Branka: 24. Tomáš Tůma (11)

 

CELKOVÉ POŘADÍ:

1. SK Lhenice – zisk 5 bodů (3 body za vítězství nad Chvalšinami, 2 body za remízu a výhru na penalty nad Strunkovicemi)

2. Sokol Chvalšiny – zisk 3 bodů (za vítězství nad Strunkovicemi)

3. Blaník Strunkovice – zisk 1 bodu (za uhranou plichtu v základním hracím čase se Lhenicemi)

 

NEJLEPŠÍ JEDNOTLIVCI TURNAJE

Hráč: Tomáš Tůma – SK Lhenice

Gólman: Karel Štěch – Blaník Strunkovice

Střelec: Lukáš Fučík – Sokol Chvalšiny – při vyrovnanosti střelců všech osmi turnajových branek za nejkrásnější vsítěný gól

Turnajová utkání s přehledem odřídili delegovaní rozhodčí Jiří Klimeš, Petr Šťastný, Rudolf Schwarz. Poháry zúčastněným týmům turnaje a ceny jeho nejlepším jednotlivcům předali starostka městyse Lhenice Ing. Marie Kabátová a prezident lhenického SK Pavel Boška.

Tradiční pouťové derby lhenických peckářů a vlachovobřezských kozlíků (mač starých gard – hráčů nad 35 let)

SG SK Lhenice – SG FC Vlachovo Březí 6:0 (1:0)

Branky vítězů: Zdeněk Šnajdr 2, Josef Prenner, Pavel Bumba, Petr Lukšovský, Jiří Růžička.

Plejeři obou týmů dokazovali, že v nohách to stále ještě je a že fotbal nadále zůstává jejich srdeční záležitostí. Ve velkém parnu a dusnu Vlachovobřezským s blížícím se závěrem přeci jen docházely síly a v tomto úseku hry Lheničtí rozhodli o svém přesvědčivém vítězství.

Předzápas tohoto „pouťáku“ obstaraly minipřípravky:

SK Lhenice – Sokol Dubné 5:5

Branky: Míra Šístek 3, Kája Muška, Ríša Štengl - Matěj Šíma 4, vlastní.

Po oboustranné domluvě byl zápas sehrán na tři třetiny po 13 minutách. Ta první skončila nerozhodně 1:1, druhá patřila Dubenským, v níž se ujali vedení 3:4, v té třetí Lhenickým utekli na 3:5, ale domácí do konce utkání dokázali srovnat na 5:5¨. A tak pouťové představení přípravek skončilo smírně, i když o konečný výsledek až tak dalece nešlo. Fotbaloví benjamínci obou týmů předvedli, že díky svým trenérům již mnohé z „abecedy fotbalu“ ovládají, za což od přítomných diváků sklidili aplaus.

Vítěz 18. ročníku Memoriálu V. Marka – tým lhenického SK

Zleva stojící: Prezident SK Pavel Boška, starostka Lhenic Ing. Marie Kabátová, nový trenér Václavem Mareš, T. Tůma (K), P. Sýkora, R. Suchý, P. Vincik, D. Trojan, P. Prenner, J. Beran, R. Iliev, M. Mahák.
V podřepu zleva: D. Kolář, J. Dvořák, Vl. Burda, D. Lukač a J. Mrkvička.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein