Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice si z Reichenau přivezla remízu

pondělí, 31. července 2017, 11:10

K dalšímu přípravnému utkání zavítali Kapličtí do rakouského Reichenau. V březnu stejného soupeře v domácím prostředí porazili po gólech Řepy a Janury 2:1. Jak už to v letním období bývá, sestava se dávala dohromady na poslední chvíli. V brance vypomohl benešovský Václav Kuchař, v obraně hrál kájovský Jan Petřík a v sestavě se objevila i čtveřice zkušených Kapličáků Románek, Kučera, Jirka a Sedláček.

O první vážnější zakončení se v zápase postarali Kapličtí. V páté minutě se ve vápně dostal k odraženému míči Řepa, ale křížná střela se mezi tři tyče nevešla. Domácí kontrovali o několik minut později. Po rohovém kopu hlavičkoval mimo kaplickou svatyni Daniel Hofer. Střelecké štěstí následně pokoušel i Reinhard Horner, střela skončila nad břevnem Kuchařovy branky.

Utkání se hrálo velice svižně, útoky se přelévaly ze strany na stranu. V šestnácté minutě Janura kolmicí uvolnil Řepu, křížná střela z pravé strany minula vzdálenější tyč. Vzápětí mohl opět skórovat Řepa, obránce však neprostřelil a dorážející Urazil svatyni hostitele minul.

V osmnácté minutě centroval z pravé strany Štrbačka a na přetažený centr si počkal mladší z rodu Kuchařů. Ten již sice trefil prostor branky, gólman Hejný byl však pozorný.

V následujících minutách se pro změnu o slovo přihlásili domácí, kteří si připsali hned několik střeleckých pokusů. Baumann mířil po zemi mimo branku, vzápětí si stejně počínal i Alschemari a krátce po něm opět střílel opět Baumann, ale ani v tomto případě mezi tři kaplické tyče nemířil.

Přítomní diváci se rozhodně nenudili. Skóre však nadále zůstávalo bezbrankové, a to i po dalších příležitostech spartakovců. Ve 29. minutě se uvolnil Řepa a přihrál do vápna lépe postavenému Kuchařovi. Ten se pokusil gólmana obstřelit, ale zadní tyč těsně minul. Krátce nato po centru Štrbačky z pravé strany hlavičkoval mimo bránu Urazil.

Deset minut před přestávkou se domácí příznivci dočkali. Nimmervoll byl ve vápně zastaven bránícím Kuchařem mladším nedovoleně a pískala se penalta. K jejímu provedení byl vyslán exkaplický brankář v domácích službách Filip Hejný a střelou po zemi poslal Rakušany do vedení – 1:0.

Uběhly jen tři minuty a skóre bylo znovu nerozhodné. Na hranici šestnáctky se uvolnil Josef Gondek a na přízemní ránu ke vzdálenější tyči byl Hejný krátký – 1:1. Tímto výsledkem skončil první poločas.

Po změně stran měli první příležitosti domácí, a to po brejkových situacích. Při jedné z nich Alschemari našel Schachingera, který zakončoval k bližší tyči, Kuchař stačil zakročit. O několik minut později po dalším rychlém kontru a centru z levé strany byl v šanci Philipp Hofer, ale proti vybíhajícímu Kuchařovi neuspěl.

A Kapličtí trestali. Řepa balon zatáhl středem, předložil míč doprava nabíhajícímu Pavlu Jirkovi a umístěná křížná střela se zastavila až v síti – 1:2. V polovině druhého dějství byl v zakončení Schachinger, i jemu byla soupeřova svatyně malá. Šancí bylo opravu mnoho. V jedné z nich byl Horner, Kuchaře však nepřekonal. Vzápětí mohl vyrovnat Schachinger. Pokusil se o lob, opět však mířil jen mimo.

Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Sedláček, ani on bránu netrefil. Hned z protiútoku se v dobré příležitosti po kombinaci ocitl znovu Schachinger. Kuchaře sice překonal, ale Štrbačka stačil míč odvrátit do bezpečí. Čtvrthodiny před koncem se domácí vyrovnání dočkali. Daniel Hofer se dokázal uvolnit, a umístěnou střelou k tyči nedal Kuchařovi šanci – 2:2.

Domácích bylo v tu chvíli plné hřiště a hned v následující minutě se jim podařilo dokonat obrat. Po křížném pasu se Ahmad Alschemari dokázal uvolnit přes bránícího Štrbačku a střelou k bližší tyči znovu rozjásal domácí příznivce – 3:2. Najednou museli dotahovat Kapličtí a během několika minut si dokázali vypracovat vyložené brankové příležitosti. V 79. minutě centroval z pravé strany Štrbačka, hlavičkující Urazil branku Hejného minul. I další protiútok zaváněl gólem. Románek našel za obranou nabíhajícího Štrbačku, ten se z pravé strany dostal až před brankáře. Hejného se pokusil přelobovat, ale balon skončil nad břevnem.

Na druhé straně se Kuchař musel mít na pozoru při střele Schauflera. V 88. minutě Jirka našel na levé straně nepokrytého Marka Urazila. Následovalo další křížné zakončení a znovu jen mimo branku. V začátku nastaveného času se domácí řítili v přečíslení pěti proti dvěma hráčům. Zkušený Románek dvěma výbornými zákroky hrozící nebezpečí zažehnal, navíc založil rychlý kontr, Jirka posunul míč docela Urazilovi, následoval přízemní centr takříkajíc do ohně a důrazný Jan Štrbačka nadvakrát míč dopravil do sítě – 3:3.

Přípravné utkání s velkým množstvím šancí skončila divokou plichtou. Je třeba říci, že utkání se hrálo oboustranně ve vysokém tempu a fyzicky bylo rozhodně náročnější než minulé utkání před týdnem na půdě Nemanic. Při závěrečném posezení s týmy poseděl a podiskutoval i starosta Reichenau Hermann Reingruber, který byl utkání přítomen.  

Sportunion Reichenau – FK Spartak Kaplice 3:3 (1:1)

Branky: 35. Hejný (11), 75. D. Hofer, 76. Alschemari – 38. Gondek, 60. Jirka, 90. Štrbačka, Rozhodčí: Mayer. Bez karet. Diváků: 50.

Reichenau: Hejný – Hofstadler, Schaufler, D. Hofer, Priglinger, Baumann, Alschemari, Maier, Horner, Ph. Hofer, Pinsker. Střídali Schachinger, Nimmervoll, Eibensteiner.

Kaplice: Kuchař – Petřík, Kučera, Čutka, Gondek, Štrbačka, Jirka, Janura, Kuchař ml., Urazil, Řepa, Střídali Flaška, Románek, Sedláček, Szojka.

 
 
Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec