Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VÝHERCI SOUTĚŽE O LÍSTKY: Dynamu začíná sezona. Kádr má na špičku ligy

 
pondělí, 31. července 2017, 12:25

Blamáž v MOL Cupu s divizními Velvary hodili hráči SK Dynamo České Budějovice za hlavu a nyní se již plně připravují na start nové sezony ve Fortuna národní lize. Jihočeši by měli hrát v horní části tabulky a s Jihočeským fotbalem může jít nově na každý zápas až 20 čtenářů!

Změn kolem klubu bylo v letní pauze hodně. K tradiční obměně kádru přišel i návrat termínu zápasů na neděli. První kolo sezony 2017/2018 ale Jihočeši odehrají až v pondělí 31. července, protože duel s FK Viktoria Žižkov bude vysílat v přímém přenosu ČT Sport. Začátek zápasu je v 18 hodin.

Žižkov odehrál během letní přípravy osm zápasů, ve kterých uhrál pouze jedno vítězství, jinak všechny ostatní utkání prohrál. Záporná bilance ale neznamená špatný tým, stačí se podívat na výsledky. Pražané prohráli s mistrovskou Slavií 1:2, s ligovým Jabloncem 0:2 nebo Jihlavou 1:2.

Největší porážku Žižkov zaznamenal s Vlašimí, která vyhrála 5:2. V generálce na ligu pak Viktoria nestačila na dalšího ligového soupeře a Teplicím podlehla znovu těsně 1:2. V uplynulé sezoně skončili Pražané v tabulce Fortuna národní ligy na 9. místě s 36 body.

Jihočeši odehráli v přípravě šest zápasů s bilancí tří výher, jedné remízy a dvou proher. Vedení klubu sestavilo pro novou sezonu velmi zajímavý kádr, ale je otázka, koho bude mít trenér David Horejš (na snímku) v pondělí k dispozici.

„Lukáš Pouček si poranil koleno a čekáme na vyšetření. U Adriána Čermáka se objevily další problémy s kolenem a vypadá to, že bude chybět asi celou sezonu. Pavel Novák měl svalové potíže, ale měl by být snad do začátku sezony v pořádku. Ivo Táborský se dostává ze zranění kotníku, celý zápas asi ještě odehrát nezvládne,“ řekl pro klubový web čtyřicetiletý kouč.

Sestava FK Viktoria Žižkov z generálky s Teplicemi: Hrubeš – Hašek, Švejdík, Toml (72. Mareš), Pardubský – Bazal (62. Telnar), Kodeš, Čermák (67. Hurka), Volek (57. Engelmann) – Jelínek (62. Galuška), Stratil (57. Podrazký).

Díky soutěži s Jihočeským fotbalem můžete vyhrát 20 vstupenek, které si mezi sebe rozdělí 10 čtenářů! Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do nedělní 20. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Výherci soutěže

Tomáš Tauber, Petr Sýkora, Martin Ernst, Dominik Vitouš, Jan Tomášek, Jiří Machovec, Karel Němeček, František Bican, Lenka Malatínová a Karel Leroch. Výherci si mohou vyzvednout lístky před začátkem pondělního zápasu na hlavní pokladně z ulice E. Pittera. 

 

 

Jaký byl výsledek generálky SK Dynamo – Benešov na sezonu 2017/2018?

 
Napsal(a) Michal Heřman | Foto Ján Honza