Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová byla po přestávce k nezastavení. Zbraslavi uštědřila „sedmičku“

 
úterý, 25. července 2017, 12:03

Po remíze s FK Králův Dvůr (1:1) byl dalším soupeřem Sokola Čížová v letní přípravě SK Zbraslav. Třetiligový nováček se po poločasovém rozkoukávání rozehrál a převahu vyjádřil sedmi góly.

Účastník Pražského přeboru stačil Jihočechům klást odpor jenom v prvním poločasu. Spoléhal se na znalost klíneckého hřiště menších rozměrů a nedovolil favoritovi zcela rozvinout jeho schopnosti. Kombinaci hráčům Čížové ztěžoval i nekvalitní povrch a trvalo dlouho, než si na něj zvykli. Domácí se dokonce po jedné ze standardních situací ujali vedení.

Ovšem po přestávce se rapidně změnil nejenom obraz hry, ale díky tomu i stav skóre. To rychle narůstalo ve prospěch mužů trenérů Kokeše a Staroby. Nakonec se jeho postup zastavil na číslovce sedm. Nakonec tedy čížovský nováček České fotbalové ligy dokázal soupeři vnutit svůj styl hry a zaslouženě vysoko vyhrál.

„Asi nejtěžší bylo přizpůsobit se nekvalitnímu povrchu trávníku. Domácí byli ve výhodě, a dokud stačili fyzicky, byli i nepříjemní a dokázali nám vstřelit branku. Ale naši kluci i přesto podávali kvalitní výkon. A když si už na prostředí zvykli, na place vládli. Musíme ocenit, že se dokázali přizpůsobit nepříjemným podmínkám a nakonec svoji kvalitu prokázali i střelecky,“ hodnotí přípravu se Zbraslaví Radim Kokeš, trenér Čížové.

Čížová zkouší další hráče

V sestavě Sokola Čížová se v nedělním střetnutí objevilo i pár nových jmen. „Pro příští náročnou sezonu samozřejmě potřebujeme posílit tým, abychom ve třetí nejvyšší soutěži obstáli se ctí,“ uvědomuje si Kokeš. Se Zbraslaví už nastoupil slávista Pavel Vávra (na snímku), který je u novice třetí ligy na zkoušce. Devatenáctiletý záložník odehrál minulou sezonu za sešívané v Juniorské lize (19 zápasů/2 góly). Post levého obránce zajišťoval písecký Miroslav Grobár, na kraji záložní řady hrál po přestávce Erži Stojko, který se uvedl premiérovým gólem. „Potřebujeme posílit hlavně defenzivu, někoho dalšího máme v hledáčku, ale je předčasné o tom zatím mluvit,“ dodává Kokeš.

Otazník stále visí nad tím, kde bude Čížová hrát na podzim domácí zápasy. „Stále se jedná a pracuje na tom, aby naše hřiště splnilo všechny potřebné nároky k získání licence,“ říká Kokeš. Příští přípravný zápas odehraje jeho tým v sobotu s Milevskem.

SK Zbraslav – Sokol Čížová 1:7 (1:0)

Branky Čížové: Bálek 2, Janda, Chytrý, Rozhoň, Stojko, Dvořák.

Čížová: Kratochvíl – Zahrádka, Rozhoň, Tomášek, Grobár – Nečas, Janda, Kočí, Dvořák, Pavel Vávra – Chytrý. Střídali Bálek, Janouch, Stojko. Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle