Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čtrnáctka Písku se poměřila s reprezentantkami

 
čtvrtek, 7. prosince 2017, 20:52

Soutěžní podzim skončil, ale ani v prosinci písecké týmy nezahálejí. Za příjemného slunečného počasí se ve čtvrtek 7. prosince dopoledne na umělé trávě u Otavy střetly týmy domácích hráčů U 14 a českých dívek reprezentantek do sedmnácti let, které jsou v Písku na soustředění.

Mládežnický chlapecko-dívčí duel nemusí na papíře vypadat atraktivně, ale na hřišti tomu bylo jinak. Hrál se velice zajímavý fotbal plný osobních soubojů a rychlých akcí. Reprezentantky se na jihu Čech předvedly ve velmi dobrém světle a jejich herní projev se musel líbit.

Také písečtí kluci se několikrát dostali do nebezpečných příležitostí, ale jejich pokusy končily na pozorné obraně soupeřek, nebo na brankové konstrukci. Tyčky zvonily i na druhé straně, ale děvčata byla přeci jenom úspěšnější. První vzájemný duel vyhrály 6:0.

Oba týmy se střetnou na písecké umělé trávě ještě v neděli 10. prosince od 10.30 hodin.

Trenér FC Písek U 14 Karel Syrovátka: „Když nebudu koukat na výsledek, který není úplně důležitý, byl to pěkný zápas. Byl velice přínosný pro rozvoj individuálních dovedností hráčů i celého týmu. Bylo znát, že holky jsou starší a jsou velice dobře rychlostně i silově vybavené. To je pro nás důležité, protože se s podobnými celky v soutěži nepotkáme. Vyplynulo z toho spoustu zkažených přihrávek a věcí, které se musíme naučit zvládat ve vyšší rychlosti. Mužstvo se musí posouvat dál a takové zápasy mu v tom pomohou.“

Napsal(a) (pbr)