Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dobrý výkon juniorky Dynama stačil jen na remízu s Teplicemi

 
pondělí, 27. listopadu 2017, 16:35

Domácí loučení s podzimní částí Juniorské ligy se mladíkům Dynama vydařilo herně, ale proti favorizovaným Teplicím vybojovali na Složišti pouze bod. Na vedoucí gól Severočechů zareagovali rychlým obratem a dlouho si drželi vedení, jenže v závěru je hosté zatlačili a dokázali vyrovnat zásluhou střelecky disponovaného Patrika Dresslera. Poslední zápas odehrají Budějovičtí za týden na Spartě.

V chladivém odpolední posledního listopadového pondělí si oba soupeři od úvodního výkopu počínali aktivně. Na obou polovinách hřiště bylo živo. Skóre otevřeli hosté ve 13. minutě, když se Patrik Dressler rozhodl vypálit z dobrých třiceti metrů a balon se zastavil až v domácí síti. Borci v černobílých dresech nepodlehli skepsi a rychle vrátili úder. Po rozehrání standardní situace o tři minuty později zacentroval z pravé strany Martin Škoda a šikovně nabíhající Rostislav Kadlec nechytatelně zamířil do pravé poloviny teplické branky.

Za dalších osm minut si Jihočeši vzali vedení. Dali gól skoro jako přes kopírák, jen s tím rozdílem, že zprava centroval Marek Kalousek a zakončení Rostislava Kadlece ještě tečoval teplický stoper Vojtěch Zárybnický. Domácí tým získal na sebevědomí a podnikal útočné výpady s viditelnou lehkostí i chutí. Ve 34. minutě se Dynamu povedla další rychlá akce vedená z pravé strany, ale tentokrát nestihl zakončit Jakub Matoušek. Nedlouho před přestávkou zahrozil teplický Jan Suchan, jeho střelu však Matěj Luksch vytěsnil na roh.

Vyčnívali Luksch a Helešic

 Po obrátce zůstávali Budějovičtí aktivnějším týmem a nedávali mnoho prostoru snaživým hostům, z nichž především rtuťovitý David Martirosjan občas pozlobil domácí obranu. Teplický tlak zvolna narůstal. Na polovině Dynama se množily standardní situace a v 70. minutě přišlo vážné varování v podobě tečované střely Dominika Šupa, která těsně minula levou tyč. Sotva uběhly další tři minuty, přichystal si míč k trestnému kopu Patrik Dressler a ze vzdálenosti zhruba metr před hranicí velkého vápna ho poslal kolem zdi k levé tyči. Matěj Luksch ho lapil až za brankovou čárou. 

Domácí, kteří se ve druhé půli museli obejít bez zraněného Jana Hály (píchnutí ve svalu), trochu ztratili energii a jenom bránili remízu. Tepličtí naopak hýřili pohybem a několikrát se přiblížili k vítězství. Dominik Šup trefil tyč a později mířil vedle, před Janem Suchanem zasáhl Matěj Luksch. „Byl to dobrý zápas z obou stran. My jsme předvedli jeden z našich lepších výkonů. Kluci k tomu přistoupili zodpovědně a odmakali to. Stálo při nás i štěstí. Podržel nás Matěj Luksch, výborně se ukázal Matěj Helešic. Zapracovávali jsme některé dorostence. Myslím, že to zvládli. Kdybychom takhle hráli pořád, byl bych spokojený,“ ujistil trenér Roman Lengyel.


SK Dynamo Č. Budějovice – FK Teplice 2:2 (2:1)

Góly: 16. R. Kadlec, 24. vlastní (Zárybnický) – 13. a 73. Dressler. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Pfeifer. ŽK: 0:3 (43. Zeman, 49. Žitný, 55. Hasil). Diváků: 100.

SK Dynamo: Luksch – Řehoř, Tomek, Štifter, Helešic (76. Vlk) – Škoda, Rauscher, R. Kadlec, Hála (46. Krejčí) – Matoušek (85. Collin), Kalousek (61. Lindák). Trenéři Roman Lengyel a Jiří Vlček.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota