Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Malše veze bod. Roudné uhrálo v Rakovníku bezgólovou remízu

 
sobota, 25. listopadu 2017, 14:10

Na těžkém terénu a za stálého deště sehrálo Roudné divizní dohrávku na Městském stadionu v Rakovníku. Malšané se museli obejít bez tří hráčů (O. Otepka, Vávra a Kössl), kopačky musel znovu nazout trenér Rudolf Otepka. Po první vyrovnané půli šly oba celky do kabin za bezgólového stavu, který se nezměnil ani po změně stran. Plusový bod navíc získali v penaltové loterii domácí, v šesté sérii selhal roudenský Samek.

Jihočeši to na hřišti pátého a dosud neporaženého Rakovníka vůbec neměli snadné. Nejenom, že jim chyběla z různých důvodů řada hráčů základní sestavy, ale navíc je přivítal těžký podmáčený terén, jehož kvalitu ještě během celého utkání zhoršoval vytrvalý déšť.

Do zápasu vyběhl po delší době i trenér Rudolf Otepka (44) a jeho přítomnost byla znát. Dirigoval hru a vnášel do ní klid. Mužstvo se kolem něho semklo a podalo ve složitých podmínkách velice obětavý výkon. Náročná plocha téměř znemožňovala kombinaci, což technickému týmu Roudného moc nevyhovovalo. Navíc domácí (nejznámějším hráčem je exbaníkovec Pavel Besta) mají ve svém středu vysoké hráče, kteří byli častými adresáty dlouhých centrů. Ty ale stačila defenziva hostů eliminovat.

Míč se pohyboval z větší části ve středu pole a k nebezpečnějšímu ohrožení brankářů se oba týmy často nepropracovaly. Gólman Hřebejk musel řešit ošemetnou střelu, která je na podobném terénu vždy nebezpečná.

Vyložených šancí bylo poskrovnu

Jinak tomu nebylo ani po přestávce. Roudenský gólman Hřebejk s jistotou sbíral vysoké balony, které se k němu dostaly, a na zem musel znovu po jedné z dalekonosných střel domácích. Před koncem utkání se nechal vystřídat i trenér Rudolf Otepka, kterého nahradil jeho asistent Jan Rezek. Ze zápasového rytmu nevypadli, společně válejí za roudenské béčko v B třídě.

Nejdramatičtější zážitek přinesla druhá minuta nastavení. Po levé straně se dral dopředu jeden z rakovnických hráčů. Mladý Matěj Otepka váhal s odkopem. Asi nechtěl riskovat malou domů, protože balon by se mohl zastavit v některé z louží. Než tedy stačil poslat míč do autu, zmocnil se ho soupeř a přišel Otepkův faul, odměněný navíc žlutou kartou.

V nepřehledné skrumáži po trestném kopu zůstal po tvrdém souboji ležet na zemi gólman Hřebejk a domácí dotlačili balon za brankovou čáru. Rozhodčí ukázal směrem ke středovému kruhu a hosté se domnívali, že gól uznal. Okamžitě jej obklopili a dožadovali se uznání faulu (viz. foto). Rozhodčí Duda je ujistil, že pískal faul a ne gól. Emoce okamžitě opadly a po závěrečném hvizdu naprosto vyrovnané partie došlo na penalty.

Rozhodovala až šesté série. Roudenští zahrávali pokutové kopy neomylně. Začal dělovkou pod břevno Lerch, se štěstím proměnil Tušer, od břevna do sítě pálil Růžička, nezaváhal ani asistent Rezek, doprostřed střílel také M. Otepka. Až střídající Samek, který se na hřišti ani nezahřál, to zkusil po zemi k tyči, ale domácí brankář Kabele (sám penaltu proměnil) slabou střelu s přehledem lapil do rukavic. Vzápětí proměnil Schwendt a plusový bod zůstal doma.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Myslím si, že jsme navzdory okolnostem proti favoritovi obstáli. Nebylo to lehké nejenom kvůli absencím důležitých hráčů, ale i podmáčenému terénu. Kluci do toho dali srdíčko a rvali se jeden za druhého. Hru domácích jsme znali. Věděli jsme, že mají vysoké hráče, na které se mohli v tom počasí i spolehnout. Ale my jsme jim to kazili vystavováním do ofsajdu, které fungovalo. Favorit nás nepřehrál, dokonce bych řekl, že ve druhém poločase jsme měli víc ze hry my. Že jsem pustil na hřiště i Honzu Rezka? Asi jsem byl totálně vyčerpaný (smích). Proč by si taky trochu neužil troch toho marastu. Penalty jsou vždycky loterie. I když jsme je tentokrát zvládli líp než minule, stejně jsme je prohráli. Ale se ctí. Škoda, mohli jsme mít ještě o bod víc.“


SK Rakovník – Malše Roudné 0:0, penalty 6:5

Rozhodčí: Duda – Janoch, Hodek. Delegát: Langer. ŽK: 2:3 (Tvrz, Severin - Píša, Tušer, M. Otepka). Diváků: 110.

Roudné: Hřebejk – Maršík, Holub, M. Otepka, Markytán – Bartoš (89. Samek), R. Otepka (86. Rezek), Tušer, Lerch - Píša, Růžička. Hrající trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto TVcom.cz