Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová získala první bod, ale hledá střelce

 
sobota, 19. srpna 2017, 16:43

Sokol Čížová se v prvním domácím střetnutí na strakonickém stadionu na Sídlišti rozešel se Slavojem Vyšehrad bezgólovou remízou. V zápase s minimem šancí na obou stranách brali plusový bod za penalty hosté z Prahy.

Oba týmy vyšly v prvním vystoupení bodově naprázdno. Čížová v premiéře těsně podlehla Benešovu, Vyšehrad zažil ledovou sprchu po domácí porážce se Štěchovicemi (0:4). Podle očekávání zápas moc fotbalové krásy nenabídl. Brankáři Satrapa a Havránek moc práce neměli. Sokol vycházel ze zajištěné obrany, Vyšehrad měl po změně stran územní převahu (po křídle útočil exbudějovickým Michalem Klesou), ale Satrapu vážněji neohrozil.

„Hrálo se nahoru dolů, my jsme byli nebezpečnější v první půli, kdy jsme měli tři šance, hosté sice měli po přestávce převahu, ale nic si nevytvořili. Remíza je spravedlivá,“ poznamenal k dělbě bodů čížovský kouč Radim Kokeš.

Slibné příležitosti ke skórování přišly na obou stranách ze standardek. Hostující Drobílek z přímého kopu z osmnácti metrů poslal míč těsně nad Satrapovu branku. V poslední minutě měli jedinečnou možnost rozhodnout domácí, když získali výhodu trestného kopu z hranice velkého vápna, ale Heldovu střelu odvrátila zeď na roh.

Vyšehrad si odvezl ze Strakonic dva body, protože v následném penaltovém rozstřelu ani jednou nezaváhal a na pátého už nedošlo. Za Čížovou se ujali exekuce kapitán Held, jako druhý selhal Dvořák, jehož pokus po zemi k levé tyči Havránek přečetl, Zahrádka a Vávra se nemýlili. Velkou dávku štěstí si vybral ve čtvrté sérii hostující Drobílek, střelu vyrazil Satrapa do tyče a od ní putoval po čáře do sítě. Pátý zahrával Rozhoň, polovysokou střelou k tyči Havránka nepřekonal a bylo rozhodnuto.

Na první střelený gól si musejí oba soupeři počkat, nováčkovi z jihu Čech citelně schází kanonýr Martin Jirouš. „Už se zapojil do tréninku a počítám, že by zhruba za čtrnáct dní mohl nastoupit,“ dodal Kokeš k očekávanému návratu divizní snajpra.

Sokol Čížová – Slavoj Vyšehrad 0:0, penalty 3:4

Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Špindlerová. Delegát: Ploch. ŽK: 2:1 (Kočí, Vávra – Hradecký). Diváků: 225. Pokutové kopy zahrávali Held, Zahrádka, Dvořák (nedal), Bálek, Rozhoň (nedal).

Čížová: Satrapa – Tomášek, Novák, Rozhoň, Mich. Held – Chytrý (59. Zahrádka), Dvořák, Kočí, Nečas (64. Bálek) – Polodna, Janda (88. Vávra). Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle